Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

skoypidia stin poli pioi ftene

bouna apo skou pidia kataklizoun ta panta!esxos den mporoume na zoyme pano se bouna apo skoypidia!!!!!:-(                              


http://www.greenpeace.org/greece/news/waste-managment

   
Θα σας άρεσε να ζείτε σε πόλεις χωρίς σκουπίδια; Ε, λοιπόν αποδεικνύουμε πως γίνεται! Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η Greenpeace, το WWF και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS παρουσίασαν τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Το μοντέλο που προτείνουμε μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια και ταυτόχρονα να δημιουργήσει πάνω από 11.000 νέες θέσεις εργασίας. Τώρα, το επόμενο απαραίτητο βήμα είναι να γίνει ένας ουσιαστικός και δημόσιος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να προχωρήσει επιτέλους η χώρα μας μπροστά σε αυτό το θέμα.
 
Η κοινή πρόταση των οργανώσεων (Greenpeace, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, WWF, Δίκτυο Μεσόγειος SOS)έρχεται να απαντήσει αφενός στην απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αφετέρου στις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στη σχετική Κοινοτική νομοθεσία. Κεντρικός άξονας του προτεινόμενου μοντέλου είναι η επαναχρησιμοποίηση – κομποστοποίηση – ανακύκλωση των απορριμμάτων αντί άλλων επικίνδυνων τεχνολογιών και μεθόδων διαχείρισης όπως η ταφή και η καύση.
 
Το προτεινόμενο μοντέλο έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
 
• Είναι ρεαλιστικό και μπορεί να υλοποιηθεί στο σύνολό του μέσα στην ερχόμενη πενταετία.
 
• Είναι πολύ πιο οικονομικό σε επενδυτικό και λειτουργικό κόστος σε σχέση με άλλες τεχνολογικές επιλογές, που συμπεριλαμβάνουν και τη θερμική επεξεργασία (καύση, πυρόλυση, αεριοποίηση).
 
• Η υλοποίηση του προτεινόμενου πακέτου εκτιμάται ότι θα απαιτήσει επενδύσεις (δημόσιες και ιδιωτικές) ύψους 275 εκατ. € ετησίως για την ερχόμενη πενταετία.
 
• Δημιουργεί περισσότερες από 11.000 νέες θέσεις εργασίας σταθερής απασχόλησης και συμβάλλει σημαντικά στην Πράσινη Ανάπτυξη και Οικονομία αλλά και στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας με τη δημιουργία πολλών μικρών έργων παντού.
 
• Απαντά με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις νομικές υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
 
• Θέλει τους πολίτες ενεργούς συμμέτοχους στη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
 
• Μπορεί να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής αποδοχής και υποστήριξης στην υλοποίηση των όποιων υποδομών απαιτούνται. Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα απαιτεί έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.
 
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, WWF και Δίκτυο Μεσόγειος SOS καταθέτουν τις προτάσεις τους και καλούν τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κόμματα και όλους τους ενδιαφερόμενους κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν σε αυτό το δημόσιο διάλογο.
                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: